5 Perfecte Cocktails voor jouw housewarming

Ben je op zoek naar de meest smakelijke en verrassende drankjes voor jouw housewarming? Dan zijn cocktails de ideale keuze! Op deze blog vind je vijf geweldige recepten om zelf de perfecte cocktails te maken.

1. Aperol Spritz

Deze overheerlijke, zomerse cocktail is eenvoudig te breiden en zal zeker in de smaak vallen op jouw housewarming. Hoewel dit recept geschikt is voor één persoon kun je hem natuurlijk altijd verdubbelen als meer cocktails wenst te maken.

Vul een groot wijnglas met ijsblokjes. Schenk vervolgens de Aperol, het koolzuurhoudende water en de prosecco in het glas. Maak vervolgens de sinaasappel schoon en snijd deze in schijfjes. Gebruik de sinaasappelschijfjes als garnering.

2. Snelle Sangria

Sangria behoort tot de perfecte cocktails voor een housewarming, omdat hij snel en gemakkelijk te maken is. Bovendien is deze sangria geschikt voor een groot gezelschap. Dit recept is perfect voor acht personen.

Maak de citroen en sinaasappels goed schoon. Snijd ze vervolgens in dunne schijfjes en doe ze samen met het bevroren fruit in een kan. Schenk de rode wijn, likeur en frisdrank erbij. Vul verder aan met ijsblokjes. Serveer de wijn in glazen naar keuze.

3. Tequila Sunrise

De tequila sunrise is een echte fruitige en zomerse cocktail. Dit recept is voor èèn persoon.

Maak de citroen goed schoon en snijd deze in schijfjes. Doe wat ijsblokjes in een longdrinkglas en giet vervolgens de tequila en sinaasappelsap in het glas. Daarna voeg je de grenadine toe. Om het helemaal af te maken gebruik je een schijfje citroen als garnering. 
Wil je eens wat anders? Gebruik in plaats van sinaasappelsap een andere fruitsap, bijvoorbeeld perzik- of ananassap!

4. Strawberry Mojito

Dit is de klassieke mojito, maar dan met een twist. Hij is met een vleugje aardbei extra lekker. Dit recept is voor vier personen.

Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Voeg per glas twee in stukjes gesneden aardbeien toe. Knijp vervolgens per glas een halve limoen in het glas leeg. Voeg per glas 1 el rietsuiker toe en stamp deze fijn samen met de aardbeien en het limoensap. Haal de blaadjes van de munt af, kneus ze en voeg ze aan de glazen toe. Vervolgens voeg je per glas 50ml rum en 25 ml koolzuurhoudend water toe. Om het af te maken kun je de overgebleven aardbeien en takjes munt gebruiken als garnering.

5. Gin-Tonic

Ook de Gin-Tonic behoort tot de perfecte cocktails voor een housewarming. De eenvoudige klassieker is snel en gemakkelijk te bereiden met slechts een paar ingrediënten, waardoor het de ideale snelle cocktail is voor jouw housewarming. Dit recept is geschikt voor één persoon.

Vul het glas met een paar, het liefst grote, blokjes ijs. Voeg vervolgens 45ml gin toe aan het glas. Daarna voeg je een schijfje van de citrusvrucht toe als garnering. Je kunt ook andere dingen toevoegen, denk aan frambozen, dennentakjes en cranberry’s. De mogelijkheden zijn eindeloos! Als laatste top je het glas af met 200ml tonic.

Gepersonaliseerde cocktailglazen

Wil je je cocktails nog persoonlijker maken? Kies dan voor verschillende gepersonaliseerde cocktailglazen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Perfecte Cocktails Voor Jouw Housewarming

Wat zijn nou de lekkerste en leukste drankjes voor bij een housewarming? Cocktails! Op deze blog vind je de vijf lekkerste cocktails om zelf te maken.